Fransa Yemek Türünün Karakteristik Özellikleri

                           Fransa Yemek Türünün Karakteristik Özellikleri 


Ratatouille, Fransa’nın Provence bölgesinde yer alan ve bölgenin merkez şehri Marsilya’dan çıkmış çok hafif ve bir o kadar faydalı bir lezzet. Marsilya, bölgenin en önemli kültür şehri olmasının yanı sıra mutfak kültürü ile de dünyaca ünlü bir bölgedir. Bu nedenle Marsilya’da taze sebze ve meyve ile beslenme oldukça önemli bir yer tutar.


Ratatouille, -biz her ne kadar çizgi filmdeki fare olarak tanısak da- Fransızca “Bulamaç” anlamına gelir. Fransa’nın yoksul ve fakir zamanlarında keşfedilmiş bir lezzettir. Bir zamanlar ülkede yoksulluk varken bile Fransızların lezzete ne kadar önem verdiğinin kanıtı olan bu yemek şu an en Fransa başta olmak üzere birçok iyi restoran menüsünde yerini almıştır.


Ratatouille tamamen sebzelerden oluşur. Bu bağlamda vejeteryanlar ve diyet yapanlar içinde vazgeçilmez bir yemektir. Tek başına ana yemek olarak da yenebildiği gibi yan yemek olarak da tercih edilmektedir. Hafif olduğu için et yemeklerinin yanına çok yakışır.


Ratatouille yemeği sebzeleri kızartarak, közleyerek ya da çiğden fırına vererek hazırlanır. Her yemekte olduğu gibi Ratatouille’nin de hazırlanmasında püf noktaları vardır. Sebzelerin çok ince doğranması ve bunun yuvarlak bir tavaya domino taşları gibi rengarenk dizilmesi…


Bunun dışında hazırlanması oldukça pratik, lezzeti şahane bir yemektir. Ayrıca A, B ve C vitaminleri ile demir, fosfor, kalsiyum, potasyum, magnezyum mineralleri açısından oldukça zengin bir sebze yemeği olan Ratatouille domates, patlıcan, sarı kabak, yeşil kabak, havuç, kereviz sapı, yeşil biber, kırmızı birber, sarı biber, fesleğen yaprağı, taze kekik yaprağı, soğan, sarımsak ve zeytinyağından yapılır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İtalya tarihi

İSPANYOL YEMEK KURALLARI

İTALYAN MUTFAĞINDA PİŞİRME TEKNİKLERİ