Ratatouille Reçetesi
Ratatouille Reçetesi
Ratatouille Tarifi Nasıl Yapılır?
Domates Sosu İçin:
Ratatuy tarifi için önce kapya biberi ocak üzerine bir sac alıp közleyin. Ayrıca biber hala sıcakken, lezzetini korumak için üzerini streç filmle genişletilmiş bir tabağa alın.
ratatouille-ratatuy
Mutfak robotuna domatesleri ayrıştırıp püre haline getirin. Közlenmiş kırmızı biberin kabuklarını soyarak mutfak robotu ekleyin ve domateslerle birlikte pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
ratatouille-ratatuy
Zeytinyağı ile incecik doğradığınız soğanı bir tavaya alın. Kısık patlamaları kavurmaya başlar. İsteğe bağlı olarak sarımsakların azaltılması kavurma işlemine devam edebilirsiniz.
ratatouille-ratatuy
Yumuşayan soğanların üzerine domates sosunu ekleyin. Toz şeker, tuz, karabiber ve taze kekiği ilave edilerek, alevlenmeler 10-15 dakika boyunca devam eder.
ratatouille-ratatuy
Kıvamı hafif koyulaşan sosun içinden kekiği çıkarıp fırına dayanıklı bir yapıya tabanına sosu yayın.
Sebzeler İçin:
Patlıcanları kabuklarıyla birlikte ince ince ve yuvarlak bir biçimde tutulur. Tuzlu suyun içerisinde 15 dakika kadar acı suyunun çıkması için bekletin. Daha sonra suyunu süzün.
ratatouille-ratatuy
Kabakları ince ince yapıştırın. Domateslerin aynı boyutta ve kalıcı olması. Tüm sebzelerin bir yapısı içine alınır. Üzerlerine zeytinyağı, tuz ve baharatları ilave edin.
ratatouille-ratatuy
Domates sosunu yaydığınız kısımların içerisine, sebzelerinizi dıştan içe doğru yana yana dizin.
ratatouille-ratatuy
Üzerlerine zeytinyağı gezdirin. Taze kekik yapraklarını üzerine ekleyin.
ratatouille-ratatuy
Üzerini alüminyum folyo ile korur üzerine bıçakla 4-5 delik açın. Parça aralıkları 190 derece sunum 20 dakika dayanır.
ratatouille-ratatuy
20 dakika sonunda folyoyu korur ve bu şekilde bir 30 dakika daha korur.
ratatouille-ratatuy
Üzeri hafifçe kızaran ratatouille hazır. Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder