Ratatouille Reçetesi

                                       Ratatouille Reçetesi                                        

                                                                                              Ratatouille Tarifi Nasıl Yapılır?

Domates Sosu İçin:

Ratatuy tarifi için önce kapya biberi ocak üzerine bir sac alıp közleyin. Ayrıca biber hala sıcakken, lezzetini korumak için üzerini streç filmle genişletilmiş bir tabağa alın.

ratatouille-ratatuy

Mutfak robotuna domatesleri ayrıştırıp püre haline getirin. Közlenmiş kırmızı biberin kabuklarını soyarak mutfak robotu ekleyin ve domateslerle birlikte pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın.

ratatouille-ratatuy

Zeytinyağı ile incecik doğradığınız soğanı bir tavaya alın. Kısık patlamaları kavurmaya başlar. İsteğe bağlı olarak sarımsakların azaltılması kavurma işlemine devam edebilirsiniz.

ratatouille-ratatuy

Yumuşayan soğanların üzerine domates sosunu ekleyin. Toz şeker, tuz, karabiber ve taze kekiği ilave edilerek, alevlenmeler 10-15 dakika boyunca devam eder.

ratatouille-ratatuy

Kıvamı hafif koyulaşan sosun içinden kekiği çıkarıp fırına dayanıklı bir yapıya tabanına sosu yayın.

 Sebzeler İçin:

Patlıcanları kabuklarıyla birlikte ince ince ve yuvarlak bir biçimde tutulur. Tuzlu suyun içerisinde 15 dakika kadar acı suyunun çıkması için bekletin. Daha sonra suyunu süzün.

ratatouille-ratatuy

Kabakları ince ince yapıştırın. Domateslerin aynı boyutta ve kalıcı olması. Tüm sebzelerin bir yapısı içine alınır. Üzerlerine zeytinyağı, tuz ve baharatları ilave edin.

ratatouille-ratatuy

Domates sosunu yaydığınız kısımların içerisine, sebzelerinizi dıştan içe doğru yana yana dizin.

ratatouille-ratatuy

Üzerlerine zeytinyağı gezdirin. Taze kekik yapraklarını üzerine ekleyin.

ratatouille-ratatuy

Üzerini alüminyum folyo ile korur üzerine bıçakla 4-5 delik açın. Parça aralıkları 190 derece sunum 20 dakika dayanır.

ratatouille-ratatuy

20 dakika sonunda folyoyu korur ve bu şekilde bir 30 dakika daha korur.

ratatouille-ratatuy

Üzeri hafifçe kızaran ratatouille hazır. Afiyet olsun!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İtalya tarihi

İSPANYOL YEMEK KURALLARI

İTALYAN MUTFAĞINDA PİŞİRME TEKNİKLERİ