Gazpacho Reçetesi

                                    Gazpacho Reçetesi                                            Gazpacho  , İspanya mutfağının serinletici ve lezzetli bir çorbasıdır.   İşte iki farklı gazpacho tarifi                                                                                                                                                                               

  1. Klasik Gazpacho Çorbası  :

    • Malzemeler  :
      • 4 adet domates
      • 2 adet salatalık
      • 2 diş sarımsak
      • 2 adet biber
      • 1 adet soğan
      • 4 yemek yağı yağı
      • 1 yemek yıllık sirke
      • 1/2 çay kaşığı tuz
      • 1/2 çay kaşığı karabiber
      • 1 dilim ekmek içi
    • Yapılışı  :
      1. Tüm sebzeler ve ekmek içini küçük ayırma ayırır.
      2. Ekmek içini mutfak robotundan geçirin.
      3. Ayrıca tüm malzemeleri un haline getirdiğiniz ekmek içinin üzerine ekleyin.
      4. Parçalara ayırdığınız sebzeleri mutfak robotundan geçirin.
      5. Malzemelerin posasını ve suyunu birbirinden ayırın.
      6. Son olarak yağlanarak karıştırılarak, sirke ve baharatların eklenmesiyle servis edin.
  2. Çilekli Gazpacho Çorbası  :

    • Malzemeler  :
      • 300 gram olgun çilek
      • 20 gram frenk soğanı
      • 15 gram soyulmuş salatalık
      • 15 gram kırmızı biber
      • 280 gram su (tercihinize göre daha fazla veya daha az koyabilirsiniz)
      • 25 gram doğal sızma zeytinyağı
      • 30 gram ekmek kırıntısı
      • 1 diş sarımsak (isteğe bağlı, kaynar suda haslanmış)
      • 15 gram esmer şeker
      • 1 çay seri sirkesi
      • Bir tutam tuz
      • 30 gram rendelenmiş Parmesan peyniri suslemek için

Bu iki farklı Gazpacho tarifini deneyerek serinletici bir lezzet deneyimi yaşayabilirsiniz...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İSPANYOL YEMEK KURALLARI

İtalya tarihi

ispanyol Yemek Türünün Karakteristik Özellikleri