Gazpacho Reçetesi
Gazpacho Reçetesi Gazpacho , İspanya mutfağının serinletici ve lezzetli bir çorbasıdır. İşte iki farklı gazpacho tarifi
Klasik Gazpacho Çorbası :
- Malzemeler :
- 4 adet domates
- 2 adet salatalık
- 2 diş sarımsak
- 2 adet biber
- 1 adet soğan
- 4 yemek yağı yağı
- 1 yemek yıllık sirke
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 dilim ekmek içi
- Yapılışı :
- Tüm sebzeler ve ekmek içini küçük ayırma ayırır.
- Ekmek içini mutfak robotundan geçirin.
- Ayrıca tüm malzemeleri un haline getirdiğiniz ekmek içinin üzerine ekleyin.
- Parçalara ayırdığınız sebzeleri mutfak robotundan geçirin.
- Malzemelerin posasını ve suyunu birbirinden ayırın.
- Son olarak yağlanarak karıştırılarak, sirke ve baharatların eklenmesiyle servis edin.
- Malzemeler :
Çilekli Gazpacho Çorbası :
- Malzemeler :
- 300 gram olgun çilek
- 20 gram frenk soğanı
- 15 gram soyulmuş salatalık
- 15 gram kırmızı biber
- 280 gram su (tercihinize göre daha fazla veya daha az koyabilirsiniz)
- 25 gram doğal sızma zeytinyağı
- 30 gram ekmek kırıntısı
- 1 diş sarımsak (isteğe bağlı, kaynar suda haslanmış)
- 15 gram esmer şeker
- 1 çay seri sirkesi
- Bir tutam tuz
- 30 gram rendelenmiş Parmesan peyniri suslemek için
- Malzemeler :
Bu iki farklı Gazpacho tarifini deneyerek serinletici bir lezzet deneyimi yaşayabilirsiniz...
Yorumlar
Yorum Gönder